Ålesund kammermusikkfestival 2024 (03/02-24)

Velkommen til nok en festival! Opplev fire dager med musikalsk overflod og visuell magi i Ålesund sentrum fra torsdag 1. til søndag 4. februar! Fra åpningskonserten med Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson og Sveinung Bjelland, til den filmatiske konserten fra Ålesund til LA og den høyspente GLO2020-festen, byr festivalen på en unik blanding av musikalske høydepunkter. Opplev familiekonserter, Rachmaninovs vespers og avslutt med en storslått Mozart Requiem, dirigert av eminente Petr Popelka.

11.00 Ålesunds Kunstforening – Verdens kuleste dyresafari
Durata: 35 min.
I denne forestillingen får ungene være med på dyresafari, der vi leter, lokker og synger frem forskjellige dyr. Alle dyrene har forskjellige instrument, så her blir det mye spennende! Passar fra 2-3 år og oppover. Med Jan Beitohaugen, hardingfeler og Eivind Dølerud, fiolin.

12.00 Jentekolonien, Skodje – INTRO (gratis)
Durata: 45 min.
Gratis familiekonsert i introklassisk serien med GLO2020- ensemblet i samarbeid med FjordCadenza.
14.00 Ålesunds Kunstforening – Musikalsk forbrødring
Durata: 40 min.
Med Jan Beitohaugen, hardingfele og Eivind Dølerud, fiolin.

To musikere, orginaler fra hver sin stilart, har ett møte mellom to hotellrom. Vi får et innblikk i hver sin musikk og kultur, og ser hvordan de tolker den andre sitt uttrykk…

Musikalsk forstilling som passer for gammel og ung!
19.00 Ålesund Kirke – Sergej Rachmaninovs Vespers
Durata: 60 min.
Opplev ett av de mektigste musikkverk skrevet for kor á capella ble skapt av Rachmaninov som en reaksjon på krigen som hadde brutt i 1914, og ble skrevet vinteren 1915. Konserten blir fremført av det regionale kammerkoret Ensemble Dali . Konserten dirigeres av Gustaf Martinson.
Kjøp

21.00 Sobra Scene – Schubertiade: Kammermusikalsk festaften
Durata: 90 min.
Årets festivalartister med Anders og Elin i spissen inviterer til en elegant, vakker og variert musikalsk festkveld i Schuberts ånd. Lettere konsert, med alkoholfri servering og Cinque Minuti som vil selge Sacherkaker og andre lekre saker.
Kjøp

Kilde: Ålesund kammermusikkfestival.